Редактор: e-mail: Кадър: 7/8 ТВЕвродепутатът Елена Йончева коментира в предаването Студио Хъ

...
Редактор: e-mail: Кадър: 7/8 ТВЕвродепутатът Елена Йончева коментира в предаването Студио Хъ
Коментари Харесай

Йончева: Мисля, че има договорка между Нинова и Борисов за редовни избори. ГЕРБ не е партия, а групировка с главатар

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: 7/8 ТВ

Евродепутатът Елена Йончева разяснява в предаването " Студио Хъ " по " 7/8 ТВ " признатата резолюция от комисията ЛИБЕ за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права у нас.

" Аз съм пълновръстен член на комисията ЛИБЕ. Тази резолюция извървя дълъг път. На 26 май поканих водача й и други членове, на които описах още един път с обстоятелства какви са главните нарушавания на върховенството на закона в България. След това изпратих  и писмена молба да стартира диалог за резолюция за България за нарушение  на върховенството на закона. Този диалог стартира и виждате какъв е резултата. Но без митингите в България и силата, която демонстрираха хората да защитят своята татковина, тази резолюция нямаше да се случи. Вчера беше призната в ЛИБЕ, където членуват всички политически обединения ", сподели Йончева.

" Важно е на 8 октомври тази резолюция да бъде гласувана. Тази резолюция ще покаже, че методът, по който се ръководи България, господин Борисов се пробва да извади нашата страна от един европейски път, от един либерален път. Много мои сътрудници евродепутати ме поддържаха. Колкото до София, не съм чула от госпожа Нинова да каже, че застава зад сходна резолюция, че има политическа воля за такава резолюция. Моите сътрудници тук поддържат тази резолюция, само че не съм чувала Нинова да каже, че тя стои зад една сходна резолюция, че би трябвало да се работи по нея. Моето разбиране, и към този момент го споделям няколко пъти, е, че има сделка сред госпожа Нинова и господин Борисов. Както виждате госпожа Нинова стои в българския парламент, а в един подобен миг тя би трябвало да е на открито при хората. Трябва всички хора, които стоят зад най-голямата политическа партия също да бъдат на открито в поддръжка на тези митинги. Не мога да схвана по какъв начин е допустимо в обстановката, в която се намира България през днешния ден, методът, по който към този момент реагират европейските медии, Европарламентът, Европейската комисия, втората по величина политическа партия у нас да не набира мощ. Тя на процедура не набира мощ. Тя не е припозната като огромната политическа мощ, която в действителност може да вземе властта в България и да ръководи сполучливо. Първата по величина опозиционна партия легитимира това държавно управление. И изводът, който си върша, е, че има сделка с господин Борисов да няма служебно държавно управление, да се отива на постоянни избори. Не съм чула госпожа Нинова да каже нещо за сигналите против Борисов, да ги поддържа ", разяснява тя.

Според Йончева, служебно държавно управление би било огромна опасност за Борисов. " И това, което ще се случи, допускам, на идващите избори, ще е просто да се подсигурява на Борисов задоволително успокоение, каквото и да се схваща от това. Служебен кабинет би бил огромна опасност за него. Не мисля, че Българска социалистическа партия ще се прегърне с ГЕРБ след изборите. България по принцип е лява страна, само че е добре да има и една мощна дясна партия. ГЕРБ е бизнес модел, който си има своя предводител, и са успяли да се легитимират политически по някаква причина. Това не е партия, това е някакъв тип формация ", съобщи още евродепутатката.

" Това не е резолюция против България, а е за България, само че против това пратилество и срещу Бойко Борисов ", безапелационна бе тя.

" Преди два дни сътрудника ми в Европарламента Александър Йорданов ми сподели, че съм изменник, тъй като съм работил над тази резолюция и съм я предложила ", приключи Йончева.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР